Baby perut kembung

Salam semua, baby sy sejak berapa hari ni asyik prut kembung je. Sy dgn suami dah cuba mcm2 urut, sapu minyak yuyi, cream telon, tuam. tp cuma dpt tahan kejap je lepastu dtg balik lg kembung perut. Kira nak cuba pakai colic drop tp taktau mane brand yg ok n beli kat mane, ade ibu2 boleh suggestkan tak?

4 Balas

Sy pun baby kerap kembung tp dia kerap kentut and berak. Sy sapu guna minyak akar herbanika Nona Roguy warna ungu tu. Bau pun sdap mcm minyak angin. Asal sapu tu mmg kuat dia akn sendawa and kentut meletup2. Lg satu ms menyusukan bayi, klu bf pastikan dia latching betul and xde bunyi mengisap. Klu bottle feed, pastikan puting sentiasa penuh air susu and also elak bunyi mengisap. lepas menyusu, burp baby everytime

4y ago

Sy mixed bf dgn fm sbb susu badan xcukup supply. selalu mase bf mmg xde bunyi tp masa bottlefeed mmg bunyi mghisap tu kuat plus dia minum pun laju 😅 maybe sbb tu la kot. time kasih byk utk tips ye

Takpe relex Kak.. Beli botol susu mom brand Ataupun brand lain pun boleh Cari anti colic Dan BPA Free... I guna Tu je X pernah Jadi kembung sampai sekarng baby sye 6 bulan.. And klu bagi puting pun sama beli yg anti colic

4y ago

Maybe kak...

kalau babu mnyusu pakai botol beli botol anti colic

cuba la guna minyak afiat insyaallah kembung akn berkrg.

1y ago

yg utk bby tu dye ad utk ibu slali