Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

163 Balas

Hi mommies. Saja la nak kongsi, anak saya batuk berkahak masa umur dia sebulan lebih. Dah macam2 kita buat. Nab, guna sterimar, steam muka baby dengan air bawang. Kahak memang lah keluar, tapi masih tak elok-elok selepas lebih seminggu. My MIL cuba bagi air zam-zam, kemudian anak saya terus muntah dan bersin keluar semua kahak. Dalam masa 2 hari dah clear dah kahak dia. Takda lagi batuk batuk dan sebagainya. Saya tahu doktor tak syorkan bagi air lain selain susu ibu dan susu formula. Saya juga berpandangan begitu. Tapi selepas anak elok diberi air zam-zam, saya terkejut dan bersyukur. Cuma mommies bagi berpada-pada, ya. Jangan suap banyak sangat pula.