Berat naik sikit

Salam semua, ada tips x untuk naikkn berar badan baby . Bby sy lahir 2.98kg skrng umur 4bulab baru 5.2kg 😢 hri tu dh kna ambik darah sbb naik 300g je dlm mase sebulan . Minum susu formula 2/3jam skli 2onz .. ap yg x ok ye agak2?

5 Balas

baby sy 4 bulan dah 5oz😭 tu pun dia mcm tk cukup.. cuba sis try naikkan sikit2 tengok dia muntah tak.. kalau muntah overfeed.. kalau tk muntah maknanya dia tk cukup susu kut..

boleh ambil kira jugak tentang kebersihan botol susu. atau cara penyediaan susu.

rasa tak cukup susu kot . baby saya 3bulan dah 3oz

9mo ago

Saya anak saya 3 bulan 4oz

Try tukar susu takley sis?

waktu tido dia ok?

9mo ago

lmbat nye dia bangun sis