luka jahitan

salam semua, Ada tak yg bersalin normal luka jahitan terbuka semula? perlu jahit semula ke cmna tp terbuka skit je bkn semua...saya risau ni...nk duduk pon xselesa

2 Balas

Please pegi klinik kalau jahitan terbuka. Pergi klinik swasta pon x pe. Seingat sy, masa mak sy bersalin lamaaa dulu, dia pernah curi2 makan sardin, pastu luka, jadi bernanah tempat jahit tu. pegi klinik terpaksa cuci luka, dan kene jahit balik sbb jahitan dh terbuka sikit. Nanti kalau x jahit balik, terbuka lah sikit . Cosmetically x cantek lah kan

ade mommy haritu, prgi klinik, dkter cek, x kne jahit, dkter just bagi ubat kuning, then jgn cuci dgn air garam.. mybe awk kne cek dkter jgak, biar dkter tgk besar atau kecik jhitan awk trbuka.. kalau besar, payah.. kalau kecik je then ok la.. slow2 la dlm prgerakan.. jgn active sgt.. nama pn brpantang kn..