Susu yg sesuai utk kanak2 umur 4 - 6 tahun.

As salam & selamat sejahtera,Sy nak Tanya,susu formula apa yg lebih sesuai utk kanak kanak umur 4-6 tahun.Anak sy ni jenis tak makan lauk pauk.. sayur.. kalau makan pn,makan nasi kosong,sup.Skarang ni dk minum Dutch Lady shj.Harap2 tuan2,puan2 blh membantu.TQ?

10 Balas

Takda susu yg ada fibre dan protein yg ckup.. Smua tu ada pda mknan.. So far dutchlady adlh susu trbaik utk knak2 yg 1thun keats.. And murah.. Mostly susu yg ada fibre adlh utk baby yg ada mslh sembelit.. klu boleh.. Paksa ank mkn ikan sayur and buah.. sikit2 pun takpa.. Dgn mcm2 cara boleh buat.. boleh try buat sup ikan cmpur skli dgn ikannya carik2 kecil2.. Cuba dlu.. Klu tdak smpai bila anak akn ketagih minum ssu shja.. Knak2 akn mbesar dan perlu mknan2 seimbang utk mmbesar.. Susu takkan ada smua tu..

5y ago

No problem👌