serius nanya

boleh ke orang dewasa/pregnant mom minum susu tepung yg utk kanak kanak sekolah rendah tu? mcm fernleaf, dutch lady

7 Balas

sy minum Susu anak sy umur 3tahun.. stakat ni sy Dan kandungn ok Alhamdulillah.. baik2 saja... sekrg Sy Baru masuk 25w... sy minum Susu ank Tu SBB nk save bajet ☺️☺️ X mmpu nk Beli lain... belikn susu ank lebih sikit.. sy tumpang minum 2x sehari jk... doakn sy sis... sy doakn sis Dan kandungn sihat2 saja...

Boleh jer mommy, sya pun minum susu ferleaf fullcream.. Sangat disarankan oleh nurse dan pakar pemakanan msa sesi temu ramah d kk lagi tu. boleh menambahkan selera makan dan berat badan.. dulu msa buka buku pink berat sya 38.8kg.. now 36w6d berat masuk 54kg.. berat bby pun ok sesuai week.

1y ago

haahah mcm sy . mnum ni . masa tk pregnant mnum tak de pulak tambah berat bdn . dah pregnant . 3 mggu 3 kilo naik hahahahahahaha . sy berat dri 37 kg trus ke 40 kg . kne mrh trus 🤣

Tapi kandungan susu utk org dewasa/pregnant mom adalah lain dari utk kanak2. Lebih baik kalau minum yg bersesuaian dgn umur, nutrisi dlm susu akan lebih sesuai.

1y ago

Ada GDM tak? Tak de, boleh cuba Anmum Materna perisa chocolate, sedap, cuma manis sikit. Kalau ada GDM, cuba Similac mum, rasa vanilla, tak manis sgt

boleh je.. saya minum susu tepung nestle. harga tak mahal, rase pun sedap 😋

Boleh ambil yang untuk family. Ada tulis kat packaging tu

sy mnum Fernleaf . okay je hehe

takde masalah sis