Susu yg sesuai utk kanak2 umur 4 - 6 tahun.

As salam & selamat sejahtera,Sy nak Tanya,susu formula apa yg lebih sesuai utk kanak kanak umur 4-6 tahun.Anak sy ni jenis tak makan lauk pauk.. sayur.. kalau makan pn,makan nasi kosong,sup.Skarang ni dk minum Dutch Lady shj.Harap2 tuan2,puan2 blh membantu.TQ?

10 Balas

Takda susu yg ada fibre dan protein yg ckup.. Smua tu ada pda mknan.. So far dutchlady adlh susu trbaik utk knak2 yg 1thun keats.. And murah.. Mostly susu yg ada fibre adlh utk baby yg ada mslh sembelit.. klu boleh.. Paksa ank mkn ikan sayur and buah.. sikit2 pun takpa.. Dgn mcm2 cara boleh buat.. boleh try buat sup ikan cmpur skli dgn ikannya carik2 kecil2.. Cuba dlu.. Klu tdak smpai bila anak akn ketagih minum ssu shja.. Knak2 akn mbesar dan perlu mknan2 seimbang utk mmbesar.. Susu takkan ada smua tu..

5y ago

No problem👌

Sme ngan ank sye. .mmg sush sgt mkn. .try full cream. .kata utk bg slre mkn jgk. .ibu dye gigih tuka full cream 2. .ponn sme xnk jgk mkn. .🤦‍♀️. .now tuka calciyum cklt. .br nmpk nk ade slre mkn. .itu pon kdg kne pksa mkn. .ble doksa mkn. .dye buat maen je nsi 2. .😑. .tain dpj 5taon da nk skola. .try utk krg kn susu dye. .tpksa buat cair . .sbb tkt nty nk p skola bwk botoii. .nayaa ibuu nakk oii. .🤣😂

Dulu anak sy minum susu dutch lady jgk.. Tp lepas sy baca 1 artikel dkt fb pasal susu fernleaf fullcream terus sy cuba bg anak sy minum susu tu.. Alhamdulillah after that dia dh nak mkn nasi ada ayam, udang, telur n kicap cuma segala jenis sayur dia masih xnak jgk😆 Sebelum tu dia just suka susu jee.. Nasi mmg dia tolak mentah2 laa😂

kalau sy ada anak 4-6years maybe sy akan bg fresh milk dlm kotak tu. utk bg dia selera makan ada 1 supplement nama CHAMPS brand appeton kot. sy xingatlah tapi brand tu zaman 90an lg dah ada. mak saya bg makan..selera makan mmg naik hehe

Ank sy sy bagi coklat Omar Hana alhamdulillah kuat MKN la tp dia berselera...susu 2kli sehari je tu PON kdg 6ons atau 4ons..nasi 2kli lauk pauk mkn cuma syur je xmkn dl MKN ms bby skrg da knl dia xnk..da 4thun

Anak sy 5y sampai skrg still minum susu. Susu anmum. Skrg 2x je sehari sbb dia dah tadika. Minum balik dari tadika & malam sebelum tido. Makan lain pun mcm biasa 😊

Boleh try bh supplement appeton bonnisan. Anak sy masa umur 4y tak berapa nak makan sgt. Tp alhamdulillah lepas makn supplement ni selera bertambah

Eh sorry bukan appeton. Tp himalaya

try bagi susu full cream

Boleh cuba sustagen