1st time mom

Salam. Sekadar luahan. Sye selamat bersalin baby girl. Baby baru 17 hari. Berpantang rumah family sendiri. Suami dpt cuti 2 minggu je. Harini suami dah balik KL kerja. Tak tahu kenapa sye mcm jadi anxiety kena jaga anak sorang2. Lagi2 bila nk tidurkan anak malam2. Selalu ada suami, dia byk bantu tidurkan. Tp kali ni sye kena hadap sorang2. Sye smpai mcm kemurungan. Takut sye gagal nk uruskan anak sye sendiri. Hmm.

3 Balas

Hi mommy u are not alone. Sy pun 1st mom. And sy pun rasa macam awak rasa. Baby sy 29 hari and bila malam sy akan anxiety sebab baby susah utk tidur malam. Perasaan awak tu valid dear. Macam sy pun suami dah start kerja and sy kena handle sorang. Cara sy adalah sy akan luah dekat dia and nangis dekat dia. Cara tu sy akan tenang. Apa2 pun awak jangan pendam tau. Kita new mom memang akan rasa macam tu. Minta tolong family awak waktu malam pun ok dear smentara awak nak biasa.

Saya pun mcm awk jugaa. Saya ajak adik perempuan saya teman tido time tu sbb bila ada peneman kita ok sikit. Pastu cuba pasang zikir ke ayat alquran ke supaya kita tak rasa sunyi sgt malam tu. Lepastu kalau awak rasa nak nangis awak nangis je, kalau rasa stress luah je pada sesapa biar takde pendam apa apa dlm diri tu. Saya pun puas menangis masa handle baby sensorang.

It's okay mom. Seek help from your family members. You are not alone🌹