Pendaftaran hospital bersalin

Salam, Saya sedang mengandung 22 minggu yang merupakan anak sulung saya. Jadi, saya nak tanya pendapat semua ibu-ibu disini. Saya buat check up bulanan di klinik swasta dan bercadang hendak bersalin di hospital kerajaan. Soalan saya; 1) bolehkah saya bersalin di hospital kerajaan memandangkan check up saya di klinik swasta? 2) jika boleh, bila boleh saya mendaftar untuk bersalin? 3) jika tidak boleh, apakah prosedur yang perlu saya lakukan untuk membolehkan saya bersalin di hospital kerajaan? Terima kasih semua.

1 Balas

Hi. Boleh je checkup swasta bersalin gov. Just make sure record semua lengkap. Untuk gov hospital, tak boleh booking melainkan FPP plan. Nanti rasa sakit nak bersalin, terus je g mana2 hospital gov yang Puan nak. Masa tu boleh je request nak 1st class, tapi ikut kekosongan

4y ago

Terima kasih puan