Ulu hati

Salam. Saya rasa pedih je ulu hati ni. Kenapa ye? Memang normal ke? Baru 4weeks.

7 Balas

Normal sis. Angin banyak. Kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Jangan biar perut kosong. Elakkan makan yg berangin + pedas. Banyakkan minum susu.

4y ago

Dah pregnant ni memang senang masuk angin sis 😁

sama dgn sy sis.. preggy kali nie mmg kerap pedih ulu hati.. sy kne slalu mkn.. kalo lmbt je nnt jd angin n muntah2..

4y ago

ye.. mkn xmkn tetap pedih ulu hati.. dr start tau preggy smpi 9w nie pn masih lg sama.. sy xmkn ubt apa pn.. cuma try alternatif lain.. bila trase pedih ulu hati sy akn minum susu suam.. xpn mkn roti @ biskut cicah milo.. so stok2 brg2 tu mmg sntiasa ada kt umah..

Normal..kalau saya..saya cuba sedaya upaya tak pikir rasa pedih tu..alhamdulillah dh 3 bulan berlalu😌

4y ago

Tulah ingat nak beli gaviscon tapi elok ke makan gaviscon?

Pedih ulu hati mungkin sbb cara baring, pemakanan@ membongkokkan badan

4y ago

Ya sis. Mkn terlebih kenyang pun boleh jadi jugak

normal sis.. tp sis agk awl la kirenye.. sy start hr tu wk8..

4y ago

xsure.. sy hr tu mkn ubat yg doc bg je.. tu pn selagi bleh thn, sy cuba thn.. sbb xnak blaja b'gantung ngan ubat.. sian kt baby, tkt xthn.. doc plak mmg akn pntgkan ibu dl banding baby..

Hmm.. Awalnya... Sy 20week br ada sakit ulu hati...

4y ago

Tulah, awal² dah kena pedih ulu hati. Dah makan pun still pedih.

Lapar tu

4y ago

Jgn makan byk, ambil sikit tapi kerap...elak ambil makanan yg berasid takut masa preggy perut kita tak tahan...