Takde selera makan

Hi Salam, saya preg 8 weeks+ kerap rasa lapar, tapi start takde selera nak makan, tgk mkanan rasa mual2 tapi x muntah 🥹🥹 cuma ada ke cara nk bagi selera ?

4 Balas

sama sis🤕🤕tapi d rumah sedia kan bread/biscuits oat /oat,, bila lpar blh mkn sbb tkut gastric dan ksian baby kan klu langsung tidak mkn.. sy sllu 1 hri,, 1 kali sja mkn tapi mlm dn ptg sy akan mkn snack sja,, bread mcm tu oat atau biscuits oat,, pnting perut ada isi..

1y ago

Okay sis Thank you for the tips 🥹❤️

Sama sis. Saya skrg 10w pun masih takde selera makan. Mmg takde cara nak bagi selera tu ada. So saya makan la makanan ringan. Mcm cereal ke, roti ke, pasta ke. Makan sikit sikit tapi kerap. Malam baru saya makan nasi tu pun sikit je.

Saya now 12 weeks. Tp masa 9 weeks dulu pun mcm ni. Selalu muntah, tp kluar air sahaja. Mcmmana pun sis kene mkn jugak. Try mkn benda ringan, roti, kacang2,biskut. Mkn portion sikit, tp kerap.

Blh mkn biskut , atau snek yg ringan2 sis . Jgn biar perut lpar ye . Kesian baby

1y ago

Okay sis Thank you for the tips 🥹❤️