breastfeeding

salam. saya new mom. kalau sy bf anak, tengah bf belah kiri, mesti breast belah kanan menitis susu jgk. kenapa ya? macam mana nak settlekan? btw baby 6 minggu

5 Balas

Kalau mcmtu try tadah guna milk collector. Takda la bazir sangat guna breast pad. Nak guna breastpad boleh milk collector pun boleh. Sbb hisapan baby ni sangat ajaib yaaa. Bila dia hisap sebelah, sebelah lagi tadah laa. Tandem breastmilk nama nyaaa bila sebelah hisap, sebelah tadah

guna breast pad je.. normal tu. susu tgh proses keluar..kiri kanan dia akn keluar juga.😊 tht y bila kita bg susu belah kiri..nti pam yg belah kanan. kalau bg belah kanan pam belah kiri. kalau x nti membengkak..

Normal. Kalau tak bengkak and keluar sikit, saya lapik kain je. Sebab awal awal tu mmg akan keluar jugak walaupun sikit. Kalau bengkak, saya akan pump out sikit bfr bf anak / guna milk collector during bf

mkna nya belah kanan pon ade susu jugak. dah penuh la tu. boleh je bagi anak belah kanan pulak. atau pakai milk collector atau breast pad.

normal. guna milk collector dan simpan