Minum Ais waktu 1s trimester

Salam saya nak tanya. Salah ke minum air sejuk. Saya selalu kena kecam dengan officemate sebab selalu minum air sejuk. Saya tak tahan mual air sejuk je yg boleh hilangkan mual. Pernah 1 hari muntah seharian sampai tkde energy nk cakap. Saya beli milo ais pun kena kecam

Minum Ais waktu 1s trimester
6 Balas

minum air sejuk tak salah, saya pon kalau pegi check up KK mesti bawak air botol untuk minum siap meleleh basah botol sbb air sejuk kan. hehehe cuma mungkin sebaiknya control minum yg manis selalu sebab nurse kata banyakkan minum air kosong tak kira la tak boleh teguk yg suhu biasa, yg sejuk peti tu pon okay. yg silap tu nak sejuk pastu manis tu takut nanti risiko ada GDM. termasuk yg kerap asyik nak makan manis.

Awk tny la sebab apa mereka kecam2 tu..mungkin mereka ada pengalaman ke yg boleh dikongsi..jauh disudut hati mereka prihatin dan syg ke awak sebenarnya..air sejuk tu xsalah sgt..yg salah minum manis hari2..takut sangkut gdm je.. nanti kena buat bsp leceh...awk cuba try hilangkan mual dgn cara lain..kunyah buah ke..

abaikan org ckp sis, dia xddk tmpat kite , sy sekarang pun nk mkn aiskrim je xkira mlm siang 😂tpi klau blh kurang kan minum perisa milo sbb tkut nanti hb low biar minum perisa buah takpe🙂

boleh, tp jgn hari2 ya.. time prgnt ni penyakit senang nk dtg.. mcm sy kalau craving sgt minum bawak botol siap2 bahagi 2 tambah air bg kurang manis..

tak salah tu mom. sy pun minum air sejuk juga. apalagi musim summer hari2 d Malaysia ni. abaikan mereka ya mom

11mo ago

betull malaysia skrg panas

Takpe sis, saya pun selalu minum air sejuk & kadang kunyah ais 😂 . It’s okay minum je

11mo ago

ada effect baby ke