jangan minum ais ?

Kenapa waktu berpantang tak boleh minum air sejuk atau ais ? Bole share sebab2 nya ?

1 Balas

tkt effect awak n ank...Tkt bentan je msa tu urat2 kte nk pulih..better 100 hri ais klu air sjuk tu sikit2 lpas pntg...Tpi klu sye 100hri trus dan sdap mnum panas2 dh..mla3 je terliur nk ais tpi ble xtergda dgn ais alhamdulilah blh kawal

5y ago

skit urat nty...Side effect tu nty rse ble kt dh tua..Ade yg rse trus...Ade yg long term bru rse