Pubic arch pain

Salam. Saya nak tanya ramai tak ibu² yang mengalami sakit celah kangkang. Saya baru 23w & saya baca biasa ibu² yang dah nak bersalin akan rasa sakit kat situ. Sekarang nak tido susah...bergerak pun sakit. Apa yang ibu² buat untuk bagi lega sikit?

Pubic arch pain
22 Balas

Sama la saya pun sakit sgt bila nk melangkah aduh sakitnye celah peha 2 belah..gagah kn jugak buat keje rumah tapi bila dh duduk ke baring nak bangun memang susah sikit..😥

Saya tgh 26 weeks. Kalau lama sangat duduk akan rasa sakit kat bahagian pubic. Jadi saya banyakkan berjalan dan juga squat skali skala utk kuatkan otot.

sama laa saya pun sakit dekat situ..start baby 26week smpai laa sekarang da 34week..sakit sngat..smpai kaki bengkak smpai ke peha

Samalah, saya baru 23 weeks. Mmng sakit sangat bila nk ngiring ke kiri atau kanan. Bila duduk lama2 then nak bangun, sakit gila.

Saya 38minggu 4hari. Memang rasa sakit ni. Jalan mcam peguin dah. Doakan saya bersalin sebelum due. Due saya 17june ni

Saya dulu sakit sampai nak berjalan pon pegang dinding , jalan slow2 .. tido nak tuka posisi pon susah . Mmng seksa .. huhu

saya baru 21w pun dahh rasa macam nii . bilaa nak bergerak , dahh baring nak bangun , mengiring pun sakitt .

Sy 24 week alhamdulillah tak ada rasa sakit apa2 hanya telapak kaki je klw jln bnyk akan penat sikit

Saya masuk 7 bulan lebih bru sakit situ.. mmg xdak ubat nk legakan rasanya.. sbb bby dah trun kn

Sy 27w. Mmg sakit sgt² kt bhgian tu. Tp selalunya, lps bangun tdo, sakit tu akn hilang.