Just Mom

Salam saya nak tanya , pendapat ibu² atau bakal² ibu ada tak yang rasa alahan dia lega time berapa bulan dia ngandung ? Saya baru 3bulan alahan tak berapa nak okeyy , badan rasa lemau , mulut payau , sakit macam dekat ulu hati , badan rasa tak larat jaa , ada sikit morning sickness n Headaches . Tak tahan laa sampai bila nak larut macam nii .. Ada sapa² mengalami macam saya tak ?

14 Balas

Always motivate diri tau dear.. elakkan mulut dari mengeluh.. yes mmg morning sickness agak bothering sebab rasa tak cergas...tapi cuba keep positive vibes and enjoy your pregnancy ya🤗bersyukur Allah bagi kita rasa nikmat mengandung yang tak semua dapat rasa.

saya masuk 3 bulan ni yg mulut rasa tk sedap, makan nasi muntah balik. dulu makanan favourite boleh makan. skrg, terbyg mknn favourite ja, dh muntah². bdn mmg tak larat. cepat penat. nak mandi pun kena ad bangku sbb kalau berdiri, msti pening and muntah 😂

sama mcam sya dlu sis smpai nk bt apa pon lemauu jaa ..smpai perut 6blan mkin krang dh alahan to tpi morning sickness ttap ada smpai la nk dkat due .. ..nnti ok la to tpi tgok stgah bdan jgakk ada yg alah smpai nk brank ..hihi

Sy masih lagi ada masa2 tekak ni masih memilih makanan & muntah biarpun x seteruk awal2 kandungan. Insha Allag otw 15 weeks 😄. Lain orang lain waktu2 alahan dia

sma la sis, dulu baby first, sampai 6bulan lbih baru ada ok sikit, sikit je hehe, takpela, pmbawa baby sndri juga, sis sbar je la k.. bnyk kan mkn buah..

sye dlu kandungan 1 bln smpai 6 bln asyik muntah je bila bau mcm²...nk msuk 7 bln bru hilang sikit²

Sye msk 5bln bru blh mkn, tu pn tgk ats mknn jgk.. Skrg nk msk 8bln down blik slera mkn. 😌

My alahan tak lega lega sampai dok layan contraction pun still mual muntah muntah. Huhu

saya dah 5bulan baru rasa alahan.. Muntah, mulut payau, makan tak selera sgt..

Saya pun mctu gak.5bulan bru ok..la cuma dok rasa sat2 sesak nafas,