Ubat kuat rahim

Salam. Saya nak tanya misal ada pcos dan mengandung in early stage perlu ke kita mintak dekat doc ubat kuat rahim? Misal doc mcm refuse nk bg dia ckp i think no need for the time being utk makan, tapi kita risau incase anything happen bcs pernah ada experience miscarriage. Should i beli je kt farmasi? Any suggestion ubat apa yg bagus ya? Tq

5 Balas

ubat kuat rahim kena ade prescription dri doctor. and doctor xkn bgi ubt yg tidak diperlukan. kalau xde bleeding mmg doctor x bagi yer. sbb x perlu pon. kalau ade bleeding terus pg emergency. cuma u perlu jaga diri. jgn byk buat kerja berat. jgn stress. bykkn rehat for 1st trim. elakkan bersama kalau u takut ade bleeding or overthinking kalau harmful to bby.

Saya sbab mmg dari first followup 1 doctor je pakar.. so bila mengandung automatic dia bagi unat kuat rahim sbab saya pcos both ovary.

kalau doktor kata xyah,so xyah makan ubat tu..selagi xde bleeding insyallah ok..bykkan bedrest

Saya hari tu beli je kat farmasi. 2 kotak jgk mkn. Bila dh 10bln gitu sy xmkn dah sbb tgk baby ok

2y ago

Eh typo 2 bln sy stop sbb mkn ubt kk. So far xde effect tp adik ipar mkn sampai 5 bln jgk sbb pernah gugur 2x. Dia yg suggest sy mkn tu. Ubt tu elok utk yg prnh gugur @ rahim xkuat

takpaya makam. doktor lebih tau mcm mana keadaan janin, fikirkan yg baikbaik