kesian dekat isteri

Salam.. Saya nak tanya ada tak tips untuk kurangkan kembung perut ketika hamil. Saya kesian dekat isteri saya, dari start hamil sampai 17week asyik mengadu perut kembung dan merengek kalau malam sebab tak selesa. Dia rasa mencucuk kat perut dan perut macam nak meletup. Dah scan dan bayi alhamdulillah okay.. 1st pregnancy

22 Balas

Lalui dengan tenang.. jgn bnyk mengeluh. Bby dlm rahim dia boleh rasa... Kembung, sembelit, akan hilang lepas bersalin.

Air rebusan halia InsyaAllah membantu..dlm artikel asian parent pon ada tulis bab tu, google pon sama..sehari segelas

Tidur sapu minyak angin kat tapak kaki,pakai stokin.pagi bangun,seronok membuang angin😅

Ke kurng mkn.. Kdg bby lapr kne mkn.. Minum air pnas2... Mkn bnda manis.... Buah2 ke....

Boleh sapu minyak angin kt area kaki sebelum tido. Insya allah akan lega nnt

Rebus halia tw....jgn lupa tiap minggu minum kelapa biar nnti bby sehat

Jgn minum air sejuk.. Kerapkan minum air suam.. Inshallah

Akak smp 4 bulan..jgn skip mkn..makan sikit2..tapi kerap

Sy mula pregnet mcm tu.. Smpi 18week.. Pstu ok dh..