Baby 1 bulan perut kerap kembung

Bayi lelaki sy kerap kembung perut. Dah tungku perut dan exercise utk kurangkan angin dan dia kentut2 tapi mcm mana xnak bg perut dia kembung? Memang tiap hari blh kata dia kembung. Kesian selalu merengek sakit kembung perut kentut2. Baby sy fully breastfeed. Adakah sbb pemakanan sy? Anak 1st takda masalah ni dan jarang sgt tungku tp takde masalah kembung

7 Balas

selalunya mcm tulah klau bf ni mmg kena jaga betul2 makanan yg kita mkn nnti ank dh 6bulan keatas okay lah nk mkn ape pun dan setiap ank ni berbeza ada okay je mak mkn semua benda ada baby yg sensitif

Saya pun tengah mengalami benda yang Sama, baby I 1 month old, perut masuk angin and kembung. Dah tungku, urut semua still same.. Baby I pun selalu rasa tak selesa and nangis. Susah sikit Nak bagi dia tenang

3mo ago

Haah betul, baiklah

baby memang senang kena kembung perut. saya selalu lepas tukar pampers baby letak minyak kat perut dia. sedawakan dia lepas susu.pemakanan ibu jangan pedas sebab effects susu badan.

klau fully bf, normally baby kembung sakit perut sbb pemakanan ibu.. saya dh habis pantang tapi makan still pantang sbb anak fully bf😣

pakai myk telon seri ayu.. ank sy pon 25 hari alhamdulillah kembung perut cpt reda

pakai minyak telon ap? kerap2 sapu minyak telon. dan pakai la barut

sy bby 28hari pn mcm tu