Kembung perut masa pregnant

Salam, sy pregnant 3 bulan and selalu rasa kembung perut tak selesa sgt😭😭 Apa perlu buat? Boleh ke letak minyak? Kalau rasa kembung perut ni mmg tak selesa sgt sampai rasa nk muntah 😢😢 Kalau letak minyak minyak apa yg okay and sapu dekat mana? Tak berani sapu dekat perut. Help me #firstbaby #bantusharing #1stimemom

7 Balas

sis sapu kt labu betis..ats blkg.. tapak kaki..dkt bawah breast pn xpe..cr mnyk y xde angin..mnum air suam..n air tea suam...sy lg teruk alhan angin..ble datang angin perut sy mmbesar mcm peknen 6 bln terik..sesak nafas n nk pngsan..mjur sy xde darah tggi..klau x blh jd strok..sy elakkan mkn n mnum y sejuk..pedas

Makan kerap dgn portion kecil. Minum air suam perlahan lahan. Semua tu utk elakkn perut kembung. Myk yu yee sapu bhgian ats pusat, sapu di bawah breast, dan sendi2. Kalau boleh urut perlahan sampai la terkentut, biar lah kentut bombom janji kurangkan kembung perut tu.

Saya masa alah teruk saya sapu minyk angin tapi tk panas langsung lepas tu pakai stoking time nk tidur.. Selain tu saya ada pegi klinik mintk ubt untuk angin, dr bagi ubat cair mmg elokk saya tenang je tidurrr kalau tk mesti nk muntahhh je

sy sapu minyak yu yee cap limau tu..tak panas sgt sbb myk baby kan..sapu kat atas ja..jgn smpai bawah pusat..sapu ckit2 je bg rasa kurang angin tu..sapu kat belakang..Alhamdulillah skrg dah 7bulan

Ha’aa slalu sgt kembung masa awal2 dlu.. Mmg tak slesa tp sy tak tau nk buat ape pun 🤣 just Jgn biar perut kosong Pastu Klu makan Jgn banyak2 sket je tp kerap

Jg mkn mcm org gstrik..klu rse x slesa je perut ps mkn..bwk bjln2..bg usus bergerak sikit.

mnm air lemuju