Suntikan Perancang Keluarga

Salam, saya nak tanya.. Ada tak mommy2 yg ambil suntikan depo? Kitaran haid mcm mana ye? Saya ambil depo, nurse cakap kitaran haid akan lambat datang 2-3 bulan.. Tp mcm saya plak, dh 3 bulan period non stop.. Bg tahu nurse kt kk, dia kata normal je.. Seriously, normal??? Ada sesiapa yg alami mcm saya tak? Apa tindakan mommy2 ya? BTW, last saya cucuk bulan 11/2019.. Sy tak sambung cucuk lagi sebab sy risau dgn darah yg tak berhenti keluar..

17 Balas

Sama sis, saya pun dari anak sebulan smpai anak 4 bulan darah nonstop.. Masa nk cucuk kali kedua saya tknak dh saya tukar amik ubat.. Terus period stop..

Wslm. Sy amik cucuk tu masa ank sulung dlu. 3tahun xperiod.

4y ago

Sllu nurse saran kn amik slme 2tahun. Lps 2tahun atas kita nak brhnti or sambung. Mcm mak.sdre tu 10tahun amik perancng .

Sy pulak xdatang period berbulan ambik depo ni...

4y ago

Rimasnyaa la kalau mcmtu.. Xselesa la kan..

maaf suntikan depo tu berapa bulan sekali ambil nye

4y ago

ok sis baik,nak amek suntikkan depo ni mase datang bulan atau bile2 je boleh

Ya saya ada ambik tapi tak datang haid pun

Suntikan tu kena amik sampai bila

X de saya rancang sendiri.