shave miss v

salam . saya nak masuk 9 bulan so susah sangat nak shave miss v. macam mana kalau bersalin nanti tak shave ya huhu akan jadi masalah ke 🫣

25 Balas

Beli hair removal cream. Tak perlu risau ad luka shave. Tp still kena minta tolong husband letakkan cream tu, then wipe sahaja. Risiko luka tak ada. Kita lebih risau luka kalau husband yg buatkan. 🤣 jadi baik guna hair removal cream. Bnyak dah sekarang yg sesuai utk preggy mom. Ad for sensitive skin and bnyak la jenis.

3w ago

veet

tak masalah pun. kalau apa2 prosedur memerlukan area tu clean shaven, diorang akan shave-kan nanti. tapi kalau nak juga, guna cermin. if prone to luka atau ingrown hair, better gunting je hujung2 ni especially if ada GDM.

3w ago

💯 mcm anon cakap, kalau gula kita tinggi, luka lambat sembuh especially dekat kawasan yg salur darah dia halus2 mcm kawasan kemaluan, hujung2 jari etc. bila luka lambat sembuh, chances untuk kena jangkitan kuman tu tinggi.

Sy selalu suami buat .. dekat nk bersalin nnti pon akan sruh suami jgk . Ank First dlu suami ddk jauh . Jdi bila dh dekat nk branak misi yg tolong buat kan. Jdi semakin malu pulak hahaha kalau suami x malu la sbb yela tu kan suami mmg dh pnh tgk😂

sye shave sendiri.. amik cermin kecil.. letak bawah..slow slow shave.. sebab dlu mse sye usia 18 keje kedai topup. boss keje kedai hp dia citer dia malu xshave ... nurse tegur..walaupun umur 18 mse TU.. dh dgr2 dh cite bersalin ni....😅

Minta bantuan suami. Ada hospital nurse dia baik2 boleh tolong shave kan. Ada pula yg nurse nya pekik tanya nape tak shave mcm mengaibkan. Better jgn ambil risiko lah, shave siap2. Kalau kena marah kt hospital, takde mood nk meneran nanti

3w ago

Ayoyooo kan. Tak perlu malu dgn suami, sebaliknya malulah dgn nurse. Saya dulu nk terberanak 36week tau terus g pac nasib selalu shave & time warded tu bersih

Sy time sy rasa sakit perut tu sy terus g mandi&shave bg bersih2 sbbnya pengalaman kwn2 gtau yg nk beranak nti bulu kne cukur😜 Time sy tggu turn kne czer mmg misi tnya n cek kita dh cukur bersih ke x tmpt miss v

mintak bantuan suami..klau nk bt sendiri mmg ssh sikit takut terluka. klau x shave lngsung klau kena misi y tegas sikit mmg kena bebel..mmg jd masalah la klu x shave sbb nnt sukarkan keje misi n doc nk jahit ke ape

3w ago

tu y perit tu 🤭..byk sgt dah dgr

Sy suami yg tlg shavekan. Mula2 mmg sy malu. Rasa mcm nak ttup muka masa dia shave. Tp dia marah sy balik, kenapa nak rasa malu, bukan dia tak penah tgk sy telanjang bulat. 🤣

3w ago

Saya shave sendiri sis. Rasa2 dengan tangan macamtu. Suami nak tolong, saya pulak takut, tak yakin takut terluka. Tiap kali nak bersalin, time start contraction manja2 tu, cepat2 gi toilet shave. Pernah sekali tu dah leaking ketuban dan keluar darah, sempat saya gi shave sebelum ke hospital.

Mungkin boleh minta bantuan suami, kalau tempat saya misi dah pesan awal2 sebab takut time bersalin dapat doc/nurse yang garang2 nanti kena bebel. (Takut kena gossip😌)

baring atas katil, lapik bawah bontot tu kain or tisu pakai buang, buat posisi mcm nk beranak tu, tinggikan skit badan dan kepala, letak cermin depan miss V tu dan shave, senang je.