Due bulan 9

Hai mummy2 yg mne due bulan 9 tu. Nak tnye laaa weeks ke berapa yee ptut shave miss v yee???? Ptut ke shave clean or just trim je bg pendek ?? 😅Maaf tnye sbb 1st mom, #ingintahu #firstmom

20 Balas

Sy clean shave je. Skrg 35w. Start 35 ke atas mmg sy biasakan pendek je or clean sampai la nanti kalau tiba2 bersalin senang at least dah pendek/ clear. Pendek or clear tak kisah asalkan tak ganggu proses menjahit nanti. Sy selalu pendekkan. Kalau nak clear boleh minta tolong suami sbb tangan dah tak sampai 😅

9mo ago

Btul tuu. Sye pun tgn dah tk smpai nak shave, kdg2 nak suh husb buatkan rasa malu pulak🤣🤣🤣

Mcm sy akan cleankan je terus, mmg tak suka semak2. Nak nak nanti ada yg kena nengok 😂 setiap kali checkup KK pun sy akan shave. then akan monitor everyweek, asal rasa dah tumbuh je sy akan shave. Now 35w jugak 😌

saya due 26/9 dah trim dh kelmarin sbb xselesa bnyk2 bulu hahaaha , tapi saya trim pkai suami punya potong rambut guna yg paling nipis blade , sbb dia xpkai dh pemotong rambut tu hihi , x sakit pon seronok

Saya due 21/9 and memang plan nak fully wax around end of august. Around 36w akhir. Kalau wax memang dah fully habis terus 😅 saya pun curious juga pasal this question thank you sebab tanya.

9mo ago

Saya Tanya doctor, doctor cakap Kalau boleh biar Ada buku sikit² Supaya dia boleh menghalang daripada bacterial infection.

saya due 9/9 sekarang pun kalau boleh pastikan tak semak sis 😅kita taktau bila nak sakit bersalin tu . bila rasa² raba² dah naik bulu tu jee terus shave .

9mo ago

Orite, tq sis bgtau 😅😅 sye kdg2 bru je shave ttbe cpt nau tumbuh nya..

Shave clean. Dlm kelas bersalin tenang kak long eja remind. Haha dia kata kalau x clean, nanti nurse sambung shave bagi clean, jadi baik kita clean shave siap2. Hehe

9mo ago

Ok tq sis info 😊

37w shave licin. sbb by 37w mmg dh boleh bersalin bila2 masa. jika.jenis kulit sensitif xleh shave licin, trim je bg pendek

sy ad appt scan every 2weeks. so sy akan shave.. before this d masuk 37w husband akn tolong shave se-clean mungkin

sy tanya doc ritu, dia ckp trim sikit2 ja sebab kalau shave semua kan, maybe akan dapat bacterial infection.

9/9 setiap kali mandi sy akan kasi pendek..walaupun dh pendek..Smpai xsempat dia nk naik.. bagi Setel hari2 hahaaa

9mo ago

Larat nye sis, kalau sye dah letih dah tiap kali mandi. 😅😅