Shave or wax?

Hi. Nak tanya, saya first time mom. Masa nak beranak nanti, kita wajib buang bulu2 di miss V ke? Boleh ke waxing? Ibu2 semua wax ke shave je? #firstbaby #firstmom #bantusharing

17 Balas

Misi kkia ada bg nasihat kat sy sblum serah diri ke hospital.dia kata wajib cukur/shave sebab bulu kemaluan kita boleh mengundang bakteria.Masa preggy anak sulung sy cukur sendiri sbb perut masih kecil masa tu.Preggy anak kedua suami tolong cukurkan.Tak salah minta suami tolong cukur/shave kalau perut dah besar.Tak ada istilah malu dgn suami sendiri tau😅

2y ago

Kalau malu memang tak bercukur lah jawabnya.. Nak bongkok cukur sendiri pun tak lepas 😂😂

Saya anak pertama shave dan kini anak kedua wax.. Bila wax, bulu lambat tumbuh dan smooth, pastinye sakit jika kali pertama..dan wax lagi bersih. Jdnye rambut baru soft..senang...nasihat saya wax jika blh tahan sakit kejap. Dan berbulan xde masalah sbb sewaktu preggy rambut lama nak tumbuh kembali..dan lbh selesa sewaktu berpantang nanti

2y ago

Guna wax brand ape sis

Saya waxng sis dekat kedai bubblegumwax . Sebelum pregnant dan tengah mengandung pun waxing. Lagi best tak gatal2 . 2 bulan baru tumbuh lebat. miss v pun licin halus gebu nak tumbuh pun amik 2 minggu tu pun baby2 hair 😂 kalau shave amat2 leceh ye. Done share🫶🏻

sy masih tgh shave sambil sentuh2 bhgin mana yg ada rambut😂..mmg x boleh nk tgok dah.. dah 7 month.. 9 month x tahulh.. tp time pregnt mmg sy shave bersih2 b4 ke hospital.. sy hari2 shave so x delh ssh sgt..

2y ago

Tak puas guna cermin.. Mesti ada yang cicir

saya dulu wax.. tpi dh perut besar ni.. saya shave je.. gagau je mana dapat 😂😂🤣.. nak lebih lancar.. sabun lps tu shave.. settle.. cepat siap keeja 😂

2y ago

sy guna wax jenama norah tu.. yg travel kit punya...

sis mesti kena cukur bersih minta tlg dgn suami sebab kita tak boleh tgk miss v.1@2 sebelum date bersalin sis.sya masa nak bersalin minta tlg dgn suami 🤭

saya terbiasa cabut pakai jari je..bosan2 tu sblm tido,buat keje mencabut bulu tau2 bersih..pastu cuci dgn air garam nak elak gatal baru la tido..huhuhu

Kalau guna spray bulu macam brand sang bulu tu sesuai tak untuk miss v? Sebab saya sekarang nak cukur pun tak sampai dah and husband pula abroad 😅

Shave je sis. Saya suruh suami shave kan. Perut dah beso ni nak tengok pon tak nampak 😆

cukur je.. klau rasa x blh nk jenguk bawah minta suami cukurkn