wali

Salam saya nak bertanya skit, saya asal sabah, fmily semua di sabah tapi saya di semenanjung. Saya dah pregnant, saya nak nikah dgn pasangan tapi saya dah tak boleh naik flight. Kandungan saya sekarang sudah 7 bulan lebih, boleh tak saya nikah cepat dgn wali hakim? Kena tukar alamat ic x utk mudahkn urusan?

1 Balas

setahu sy, kalau perempuan, tak boleh nikah wali hakim selagi ayah masih hidup.. andai sudah tiada, perlu surat kematian sebagai bukti..