Uri kat bawah and bleeding

Salam.. saya mengandung anak kedua. saya dah nak masuk 20 week, tapi dah masuk seminggu ni kadang2 bleeding, bila scan uri kat bawah.. doc cakap kalau sakit boleh terus pergi hospital, but alhamdulillah so far kadang2 je keluar darah.. siapa ada pengalaman uri kat bawah? Dan buat apa? Lahir normal ke czer?

4 Balas

mcm sy dlu uri bwh..pp type 3.. bersalin czer pd minggu ke 34.. biasa kalau uri bwh ni doc nashtkn kena puasa dr brsama dgn husband tkut nti alami bleeding dan blh bhyakan nywa mommy n bby jika berlaku bleeding..kena bykkn bedrest jgn brdri lm..jgn lakukan kerja2 berat dan jgn stress..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Same cam sy time 21 week..jmpa bidan kg dia Kate uri kat bawah tp dia dh baiki so far ok..tggu scan mggu depan doc ckp ape.. Klu masih uri kat bwah..repeat bidan kg.. Mmg bidan terlatih..klu songsang pun dia bleh betulkn dgn izin Allah s.w.t..

Saya nak tanya, uri kat bawah tu ada selalu rasa anak dkt area pubic area ke mcm mana? Just nk tanya sbb anak sy suka duduk area pubic area tp kdg2 dia pergi tmpt lain. Baru 17w. Minggu dpn baru scan.

salam sis..sis cmna skrg yg pasal uri tu? same situation dgn sy skrg