Perlu ke hospital atau tak ?

Salam saya GDM on diet control & GBS. Kena induce 2 july ni (sehari je lagi). Nak kena cool dulu ke atau mcm mana ? contraction tak rasa lagi ni.

Perlu ke hospital atau tak ?
8 Balas

Kalau belom sakit, exercise dulu banyak2. Buat squat, jalan itik, turun naik tangga, banyakkan berjalan. Kalau dah ad contraction, track kekerapan. Harap2 tak perlu induce, esok jalan dah bukak 😊

Sy mlm td masuk wad sbb buasir.. tp tgh hari td kuar tanda lendir cmpur darah n wrna coklat.. trus xbg balik.. tp xsakit pun.. rasa mngeras pun ada la sejam 2,3 kali.. 36 minggu 4 hari

4y ago

Sy mcm ni hri tu sis, kluar lendir darah, masa tu 36w juga, hari ni ditahan, then next day bersalin dh, sedangkan masa ditahan tu, xda tanda2 sakit pun

Aritu sy ada tanda darah jgk tp bila gi spital doc suruh balik dulu sbb bukaan baru 1cm plus takde sakit. Harap bukaan dia berterusan lah 😬

Tu ap? Darah tanda nk bersalin ka? Mmg tandanya sikit shj ka? 😅 Skg preggy first bby, xda experience.

4y ago

Oo yaka.. Tq. 😘

Tanda2 tu..dulu sya macam ne..masa pagi..petang tu terus rasa sakit

Sedia jerrr sis...... Tu tanda2 nak bersalin,....

Dokter dh bg date jd mmg kna g 2julai tu

Dah boleh get ready tu sis