Bakal melahirkan bayi songsang

Salam, saya bakal bersalin secara ceaser iaitu operation, sy merancang utk melahirkan Secara normal tetapi kerana anak sy tidak turun ke saluran pelvis.. Dan berada dalam keadaan songsang.. Doktor cuba utk urut perut supaya bayi turun kebawah tetapi tidak berjaya.. Keluarga cuba mencari bidan kg utk mengurut peranakan tp sukar kerana tiada org yg berpengalaman.

2 Balas

sy anak pertama songsang. kena operate jugak. doktor ada try pusingkan baby, tapi tak berjaya. pasrah dan redha je mommy.. jgn cuba² ke bidan kampung sbb kalau jadi apa², bidan tak boleh buat apa. kalau hospital, boleh terus warded. saya anak kedua, Alhamdulillah dapat bersalin secara normal. skrg tengah pregnant anak no 3. doa banyak² mommy.

Sis dah berapa minggu, boleh buat sujud dan banyakkan squat berjalan selama 30 minit