Vaksin Booster

Salam, sama2 ada pregnant mom yang dah amek booster, sye baru pregnant 8 weeks, first n second dos sinovac, takut sangat nak amek booster

12 Balas

Booster tak wajib ambil, ada orang hanya ambil lepas bersalin. Kalau nak ambil, hanya boleh ambil dari minggu 14. Saya dah ambil booster Pfizer, rasa sangat penat dan tangan tempat inject macam bengkak. Biasanya, sinovac tak banyak side effect. Pfizer lebih sikit, mungkin demam atau sakit kepala juga. Saya dulu dos kedua Pfizer ada demam, tapi booster tak ada.

2y ago

Ah you sinovac ya? Ada sebabnya, protection for sinovac paling cepat berkurangan, lepas tu Pfizer dan AZ. AZ paling tahan. Tapi mengandung akan dapat Pfizer.