Booster dose

Haii. Ada sesiapa yang pregnant and dah ambil booster? Okay ke tak? Ada side effect tak? Sebab risau pulak nak amek booster. Sekarang dah 29weeks

2 Balas

Saya sudah. Alhamdulillah saya OK. Saya, ambil C19 booster vaccine dose pada minggu 24 kandungan. Masa dpt tarikh temujanji booster tu, sy whatsApp KK tempat sy cek up. Mereka kata OK untuk ambil booster. Hari saya temujanji booster tu, waktu pagi - rutin cek up di KK. Sy tanya lagi nurse yg cek up saya, dia pun kata OK. Lps cek up, terus makan dulu sebelum ke tempat vaksin. Apapun pastikan diri sihat sejahtera sblm ambil vaksin. Amalkan kehidupan dan pemakanan sihat dan minum air kosong secukupnya sblm dan slps vaksin. Jangan buat kerja berat selepas vaksin dlm tempoh seminggu. All the best.

Saya dah juga. Ambil masa 16w. Alhamdulillah semuanya okay je. Side effect lenguh tangan je. Moga semuanya dipermudahkan kalau nak ambil ☺️