Hb rendah risaunye...

Salam. Risau la hb low.. 23w cek fbc arini 10..mmg selera mkn kurang skrg. Dah amik zincofer pn xnaik jgk.. Mntak2 baby baik2 je laa ye

8 Balas

sy pun hb low risau jgk awal2 time booking 9.8 je pstu skrg dh 12 minum pati delima gulsan,buah jambu batu seminggu sekali hari2 ambik buah apa pun tkpa buah tinggi zat besi, kurma kismis ,mula2 misi tukar zincofer tp drop balik skrg misi bg maltofer 3biji sehari

1y ago

hari2 minum kdg2 sy lupa jgk🤣 selalunya pg2 perut kosong sblm mkn pstu mlm sblm tidoq lps mkn ,kalau add on buah jambu lg cepat hb naik

Sy hritu hb turun ..sbb sy angin/gerd xleh amek buah jambu batu..pstu nurse pesan amek buah oren/kiwi..buah tu sy mkn 3x smggu depends ats rajin/malas😂, amek hati ayam/paru usually sy amek paru sbb hati ayam rsa nk muntah n amek smggu 1x-2x..td cek kt kk hb naik 12..

1y ago

Iya, cuba try..slmt maju jaya🤍

sama. dah 24 minggu still 10 tak naik naik 😣 maltofer 3 biji. kalau awak naik lepas consume pati delima gulsan saya nak try jgk.

1y ago

Tgk 3hb ni cmne plk... Harap2 naiklaa

Sama la sis. Sy amik maltofer dah dr 1 tukar 2 sekarang dah makan 3 biji dah😪

1y ago

Ye.. Sama la kalau jnis jus2 ni ssh sikit nk telan.. Blh la cuba slow2

Saya minum pati delima gulsan tu okay. Boleh cuba try.

Haah saya pon Hb low … terpaksa beli iberet nak try dulu

1y ago

Klo Hb low boleh je try iberet … pastu amalkan makanan berkhasiat

boleh try susu kambing calla milk

1y ago

Inshaa Allah sis.. Mmg tgh usha utk tambah khasiat pemakanan jgk ni..

Tukar dgn iberet

1y ago

Waaa alhamdulillah.. 2 mggu lg jumpa doc. Dlm ms 2 mggu ni nk try mknan2 bkhasiat dl dgg, sayuran hijau, delima jambu batu. Nt kalau g kk xnaik jgk hb nk try bgtau doc tukar iberet + iron. Skrg sy mkn zincofer+iron ferrous yg clor koko tu