haid tidak teratur

Salam rakan smua... Sy just nk mta pendapat ..skg ni sy rsa period sy x regular da spt sblm ni...kerisauan tu ada,sbb sblm ni haid teratur...tpi lpas prnh miscarrige,dia jdi tak teratur...sy miscarriage dec 2019...last period regular tu pd feb 2020...lpas tu da x dtg period slma sebulan lbih,igtkn da pregnant,tpi saya silap...sbb pd bln april sy dtg period g...tpi just spot coklat y sedikit shja,slma 4hari...lpas tu kering....pd 18hb mei sy dtg skli lg...pn sma,x byk kuar n just spot coklat...tpi dlm msa sma sy mnum coke cola...tme tu jua period sy da x bhnti kuar slma 20hri...last bhnti pd 6hb jun...skg ni sy msih g blum period...kerisauan tu ada....sori dear byk taip pla...😉

1 Balas

Hormon x stabil.. satu lg saya tegur, masa haid x melebihi 15 hr 15 mlm,, kalo melebihi maka hari ke 16 tu istihadah.. ibu2 tlg amik berat mengenai masaalah haid n istihadah.. maaf atas teguran