bby nak msuk 4 bulan

salam. normal ke bby nk msuk 4 bulan tp bila time nak nyusu dia dah start suka kalih2 muka.. nk kena bedung smentara/tunggu dia tiba2 haus nangis.. bila sua taknak. tp dok hisap2 jari banyak kali gaya nk nyusu.nk kena bedung bru laa nak isap. itu pon kepala mata kaki smua gerak sana sini . kaki ,bontot dok jengket2 masa nyusu. pening kepala layan😂

1 Balas

normal. masuk 4 bulan dia dah boleh fikir apa kehendak dia. jadi dia reti nak buat pilihan sama ada nak susu ke tak nak 😂 hisap jari tu normal, tak bermakna dia nak susu. try je sua, kalau dia tolak tu biarkan je dulu. maybe nak main ke apa. bykkan interaksi time ni sebab mata dia makin jelas dan nak tengok sekeliling. time lapar tu baru try lagi bagi susu. tak perlu bedungkan sgt pun time ni unless mmg perlu untuk dia tidur

2y ago

tulaa. sy tengh memahami perangai baru dia ni 😂 . msalahnya masa hisap puting tu,ditariknyaa ikut mana2 kepala dia nk kalih. pastu jengket2 bontot kaki bdn gerak2 mcm2 gaya smbil hisap. pastu bunyi2 smbil hisap tu mcm marah mcm bebel smua ada. 😂😂 so hisap jari tu xsemestinya nk susu la ya? sbb dulu sbelum dia unlock prangai bru ni,mmg nyusu sejam skali.. ni dah 2 3 hari ni sy prasan lain. nk msuk 4 bulan ni. nyusu pon dah tak sejam skali. tp dok hisap2 jari . bila sua reject. pastu nangis kejap.confuse kadang fikir dia nk apa