baby 4 bulan (2oz)

salam, normal ke anak dah masuk 4 bulan masih minum susu 2oz ? tapi dia minum setiap 2jam . dari nb sampai sekarang 2oz , kalau buat 3oz pon mesti akan tinggal 1oz . anak sy fully formula . tiap bulan bmi dia okay saja normal , sy tksusah hati pasal berat dia . cuma nak tahu memang normal ye ?

4 Balas

Sama laaa kita.... Tapi ank baby boy sy minum breastmilk tapi still 2.5oz.. Sy bekalkan dkt taska sometime 3 oz x 6 botol mesti tak habis.. So ltk jee 2 or 2.5 x 6 botol😊 Tapi so far berat dia naik ikut graft so okey je laa kot.. Last check 4 month 6.1 kg.. Kekdg wonder jgk tak lapar k baby nie😂

1y ago

kann, kadang2 kita yg tertanya tanya cukup tk ni dia susu dgn umur dia yg sekarang 😂 bukan kita risaukan berat dia sgt, selagi monthly check up tu berat naik normal. sy okay je.

selagi doc tak cakap apa²,ok la tu. berat baby pun ok juga kan. baby sy pula baru 3 bulan. tp dah demand susu 5oz. beberapa hari ni ada sekali 2 bila menyusu 5oz kadang² masih menangis bila susu habis. mungkin nanti bila masuk 4bulan baru sy tambah kuantiti susu

1y ago

okay je sis 🤭 sy tkrisaukan berat dia pon. cumakan anak sy fully formula. kalau ikut kotak susu tu , 2bulan(2oz) , 3bulan(3oz) , 4bulan(4oz) . tu sy tertanya normal ke kalau dia masih minum 2oz . kalau bf sy faham ikut demand baby .

anak sye mse 4 bln, 4 oz gap 3 jam.. tp ikut jgak..kdg da 3 jam kte bncuh dye x nak plak..kdg gap smpi 4-5 jam bru nak.. bmi ok cuma berat xde la naik byk sgt.. dlm 500-700g

1y ago

sye rse ok je sis.. sbb walaupun 2 oz je tp dye kerap mnum.. klu kt kotak tu 4oz tp gap pun da pnjg..

Mmg jenis xkuat mnm kot dia tp kerap 2 jam skali okla baby sy 4 bln 3.5oz - 4 oz bg tp jarak 3 jam lebih