Asalamualaikom ,Berapa Oz Susu Kena berikan untuk baby nak masuk 3bulan ye?

Skg baby saya boleh minum 2oz je setiap 2jam,adakah itu normal?masa bangun pagi saja,dia boleh habiskan 3oz

5 Balas

its okay sis, tu normal . anak saya pun macamtu baby baru masuk 3bulan . 2oz setiap 2jam , kalau bangun pagi je 3oz boleh habis ataupun bila gap minum susu tu lama baru 3oz habis. orang selalu cakap bagi anak minum susu sikit je walhal dia punya demand takat tu je . selagi berat dia okay dia takde masalah just continue je .

Normal sis, ikut demand ank sis. Yg ank sy kuat susu 5oz setiap 3 jam. Klau kluar, dia splitkan 5oz tu ikut demandnya. Sbb bila kluar, leka explore bkn nk susu hbskn terus. 😂 Klau sblum ni ank sis boleh mnum lbih 3oz dlm 2 jam. Cuba tukar puting susu kdang2 flow slow bby pun x nk mnum sgt.

9mo ago

Ikut brand botol yg sis pakai. Klau avent ada recommended age. Brand lain pun sme. Cuba sis upgrade size puting. Bby stress jgk slow flow. Tu pilih x nk mnum.

Sama dgn saya. Tapi anak saya mix breastfeed and fm

Normal 2oz utk baby yg minum ebm

normal. baby masih kecik tu