baby susu fm

normal ke baby 2bulan 20hari minum susu fm 2oz je setiap 2jam ? nnti kalau dia dah 3bulan patut ke sy naikkan ke 3oz atau maintain je ikut demand baby ? sebab sy pernah try buat 3oz pon sama je dia akan tinggalkan lagi 1oz 😅

4 Balas

tyme anak sye beralih bulan slalu nye sye akan tambah 1oz extra dr sblumnye.. mula2 memg kdg hbes kdg x... lps smggu trial bru hbes..

1y ago

ouhh InshaAllah sy cuba nnti. sbb sy ada terbaca, ada org kata kalau baby minum susu fm kena bancuh ikut kat kotak. kalau bf baru ikut demand baby. tuh yg sy risau anak sy ni minum 2oz je normal ke 😅

Saya bagi ikut umur baby . 2 bulan 2 oz . Sekarang dah 3 bulan bagi 3 oz . Jangan lupa lepas susu tepuk bagi sendawa .

1y ago

mcm anak awak masuk 3 bulan awak buat 3oz dia minum habis ye ?

follow demand baby awak. kecuali baby sendiri yg minta if xcukup susu☺️. baru la awak tmbh oz nye

1y ago

okay baik awak.. terima kasih

Kalau nk tambah seekoknya tanvah 0.5 oz dlu, jgn terus tambah 1 oz.. tgk dia nk ke tak

1y ago

kalau tambah 0.5 . boleh tahu tk sukatannya berapa scop ?