darah buang air besar

Salam nk tye..skg pregnant 34 mggu 6 hari..td bila masa buang air besar tetiba ada kuar darah tp masa buang air besar x de mslh sembelit..perut pun x de rasa sakit..buang air besar mcm biasa..bila masa buang air pastu x de lak kuar darah..ada sesiapa yg tau mslh x npe tetiba ada kuar darah kdg risau gak..nak kata buasir x de lak..

2 Balas

Saya boleh cakap kemungkinan itu buasir awal. Seeloknya sis refer klinik, nanti tanya apa solution. Sebab buasir tahap seterusnya, ada daging lebih tu. Actually saya awal lagi kena buasir. Tahap awal mmg keluar darah tu la. Tapi tak refer klinik punn skrg dah jadi daging lebih. Bila buang air besar, mmg keluarlah benda tu. Agak berbahaya utk ibu pregnant. Sis refer doc ya.

5y ago

Iye ke sis..tp bila saya buang air besar lagi pastu x de lg kuar darah tu n kencing x de lak..saya sedia je pkai pad smlm takut darah de kuar lagi tp alhamdulillah dah x de..kemungkinan luka kot sis sebab najis keras..

rasanya ialah buasir.buasir ada banyak jenis.ada yang buasir kat dalam.jadi akak tak rasa ada benda yang terkeluar waktu berak.baik check kat klinik