keluar susu

Salam.. nk tnye.. sy pregnant anak first n tiada pngalaman lgi . Nk tnye mse prgnant walaupun ank first akn kluar jgak ke Susu badan mase kite picit .

2 Balas

Dinasihatkan jgn picit sis. Nty klau ad. Dia kluar sndri. Sy mcm tu dlu. Msuk ja 3rd trimester ad. Msa mndi brsihkan nipple dgn kain lembab. N jgn perah klau da ad. Boleh sbbkan rahim mgecut. Bhya kn baby. Klau dekat2 due blum ad jgn risau. Nty da bersalin minta org yg pndai urut utk galakan pgluaran susu 😊

5y ago

Sy picit Sbb dada terase brdenyut.. DK urut2 tibe2 kluar Susu plak.. first time 2 kluar.. ape2 pun trima kasih sudi respon soalan sy..

Waalaikumussalam. Ada ibu yang keluar susu masa mengandung, ada yang lepas bersalin. Kalau keluar awal, rezeki lah tu. Boleh kumpul stok. Jangan pam, tapi marmet.

5y ago

Tak bahaya, tapi sentiasa pantau la.