6 minggu

Salam, nk tnye nie.. Ngandung 6 mggu boleh scan dah ke??

133 Balas

Saya scan masa 6w1d tapi bila scan besar sikit dari Dr kira 6w3d. Nampak kantung dengan nadi blink blink (Dr cakap bukan jantung) maksudnya ada keluar masuk darah ke janin.. tak pasti la jantung atau nadi..

Saya baru pergi scan kandungan 6 minggu, hanya nmpak kantung sahaja. Mungkin kena tggu dalam 2 minggu lagi baru nmpak jelas keadaan baby. Doakan kandungan saya membesar dgn sihat ya semua 🥰

boleh scan . kantung dh blh nmpk tpi sesetengah baby blm nmpk lg sbb masih baru.. sesetengah dh blh nmpk denyutan jantung baby 😍 saya pn x sbr nk tgok baby saya😊 lw pn msih bru🤗

boleh. tapi bergantung pada kandungan tu, macam saya anak first dah nampak janin & heartbeat tapi yang ke 2 ni 6 minggu baru nampak kantung 🥰 lagi 2 minggu kena repeat scan

Alhamdulillah.. sy 3 tahun tgu nk ad ank sndri.. akhir nyer Allah makbur doa sy.. suami dgr sy dah ngandung.. dy happy sgt .. kandungan sy pon dah 6 minggu.. ☺️☺️

Depends atas klinik jugak. Ada yg doc cakap takleh scan sebab tak nampak lagi baby. Dan ade yg dah nampak, tapi cuma nampak kantung sahaja. Boleh jee nak scan

Boleh sis. Nmpak mcm kantung. Berdebar juga masa nak pergi tu sbb kandungan sulung. Alhamdulillah bila doktor sgt sporting rasa seronok. Lps tu dua minggu lg sy pergi lg hihi

3y ago

Yang penting rasa lega bila dah scan sis. Apa yang penting jgn skip asid folic di awal kehamilan.

saya masa scan first baby rasa tak sedap badan. dr kata dah 6 minggu. dia scan juga tapi x nampak apa masa tu nampak kantung sahaja katanya.

Kalau saya pula , 6 mggu sudah nmpk bayi berada dalm kantung dan alhamdulillah dlm keadaan baik . Tapi tidak sama setiap org , jgn risau tggu lagi 2 mggu pun boleh

salam nk tnye NIE... Klau kuku kaki dgn tapak kaki biru kenapa ye??? kandungan bru 6 minggu 3hri..tpi kuku dgn tapak kaki xsakit??? cuma ada pening kepala je..