Baru check UPT

Kalau Dari LMP date ke hari ini kiraan apps ni dah 6 mggu 6 hari.. maknanya dah boleh scan ke ?

5 Balas

bergantung jenis rahim juga.. mcm saya rahim terbalik. retroverted. kalau scan mmg susah nak nampak.. biasa 6 minggu ni nampak kantung je.. 8 minggu nanti baru blh tgk heartbeat baby.. kalau saya lah

1d ago

kalau awk mmg dah ada history ectopic pregnancy..next time mengandung mmg kena jumpa Dr awal.. untuk elak kes sama berulang. kalau tak nampak scan perut.. (tas), Dr akan scan dari bawah (tvs)..

saya scan 6 weeks buat dekat klinik swasta scan tvs...Alhamdulillah..dah nampak baby n jantung baby sis🥰

2d ago

alhamdulillah.. 😀🫰

sy 6week 1day hari ni..baru balik scan..nampak kantung n heart beat bby..doc pon xsangka

2d ago

alhamdulillah , sihat baby tu ☺️😊

boleh. tp mostly nmpk kantung lg. klu nk tgk janin, dlm 8-9w baru scan

2d ago

itulah.. 9 bulan lepas saya baru je ectopic pregnancy. tiub kanan kene remove. jadi nervous sikit.

boleh je awak., saya scan 6w dah nampak janin and heartbeat alhamdulillah

2d ago

syukur alhamdulillah.. tulah bukan ape 2-3 bulan sebelum pun naik lime Samar.. even darker... then jadi chemical pregnancy.. Kali ni mcm yakin sikit sbb husband beli digital test.. and test mcm2 brand.