Bintik merah

Salam hi.. Nk tnye. Baby sy 8 month bru baik Dr demam.. Skrg Ade keluar bintik merah penuh di muke dan badan sahaja.. Smlm sikit je, pagi ni dh Makin banyak.. Ada sape2 Tau yg bole bagi pandangan ?

4 Balas

anak sulung saya dulu pernah mcm tu..bnyk bintik merah klur pada muka,blkng dkt dada..mungkin ruam panas kot..lepas Sya dah sapu dngn bedak anesia yang warna merah tu..atau pon bedak Aiken..nasib serasi dngn badan muka anak saya..boleh hilang dngn cepat..kalau tak asik nangis..je sebab sakit gatal kot..ruam biasa lah..kena berpeluh sikit pedih gatal..sakit.

campak sis..ank sy bulan lepas lg kena..sy bg minum ayaq yoq dan mandi..pagi ptg mandi ngan Air daun semambu.. insyallah cepat lega

campak sis..lepas baik demam.just jgn bg die berpeluh sgt takut miang..dlm 4 5 ari jgk nk ilang..ats bdk

macam campak je