Bintik ii merah ruam merah seluruh badan ?

New mom ,normal ke baby dah masuk 30hari tapi dari kaki sampai laa kepala ade bintik ii macam ruam ye ? Tak tau dah nak pakai apa sampai rasa kesian sangat . Bila malam dia takde@sikit ii , bila siang makin banyak ii . Bintik ii merah ?

1 Balas

mungkin sabun. Boleh cuba sabun cetaphil atau sebamed dapatkan di farmasi. Sesuai untuk baby2 yg ada masalah kulit.

2y ago

hilang sendiri tak pasti la awk. Sbb mcm anak sye yg slung masa baby naik mcm ruam2 kt pipi n leher,nurse suggest pakai sabun sebamed atau cetaphil yg dri farmasi. Alhamulillah lepas pakai ok .