Ruam Penuh Satu Badan

Bayi 7 bulan boleh kena demam campak ke? Sebab bayi sy sekarang ni penuh satu badan bintik² merah.

2 Balas

Anak saya kena masa 10 bulan..chicken pox..kalau nk confirm elok bawa jumpa doc...sbb kalau ada org keliling yg kena baby pun boleh kena..belum amik vaksin lg MMR lg kan

4y ago

Confirm ke kena campak tu?just ikut ckp doc je..campak gatal ye?kalau gatal awak try la beli sabun himalaya neem..kat gurdian watson farmasi ada jual..mandikan dia dgn sabun tu..saya guna sabun tu masa anak kena chicken pox

Boleh..refer doc sis..tp bagitau nurse siap2 so boleh cpt masuk..doc bg masuk cpt kalau ada risiko berjangkit