Miss V ada ketulan.

Hi salam, nk tnya. Sy kan Sejak2 ni sy buang air kencing saya rasa ada something lah dkt miss v sy. Mcm ketulan daging, sebab tu ke saya susah nk pregnant? #ingintahu #pejuang_garisDua #bantusharing

10 Balas

sy pon ada ketulan juga siss , tepi miss v ..klu kita kencing nk basuh terasa sgt nk pegang ketulan tu ..sy pregnant 26 week , 26 hb kemarin tu pi hospital sbb makin besar , lps tu doktor tekan ketulan tu mmg xsakit ler masa dipicit tu ..lps tu doktor cucuk dan picit ketulan tu .. dlm tu darah dn nanah .. alhamdulilah skrg dh xde . elok siss pi hospital cekk jgn biarkn berlarutan siss , tkot makin membesar

1y ago

sy mula² pi klinik cek rutin kandungan sekali cek ketulan tu , doktor klinik tu bgi ubat antibiotik jew , tpi xkecut juga lps smggu tu dpt surat rujukan pi hospital sampai hospital terus ler cek pew semue , sampi masuk muncung itik juga tkot kot ada ppew ..last cucuk dan pecahkn ketulan tu ... ckp jew ada ketulan kat miss v ..mmg cepat ler siss

kalau x polyps or bartholin cyst... sy pernah kena bartholin cyst tu lps 6 bulan bersalin anak slung dlu ..mula2 xsakit lama2 mmg skit ..pi klinik swasta doc buat reference letter ke hospital tuk dia buat minor operation...tp x smpat nk pi dh pecah sndri..jdi absess ha .. tp dh x berulang...

benda mcm ni, jgn tanya kat group. tapi tanya terus ke doktor. doktor boleh tlg cek sama ada normal atau abnormal. smoga dpermudahkan sis.

1y ago

Ketulan tu dlm lubang vagina sis ke ? Atau dekat bibir vagina tu

sya pon mcm sis jgk..dia x semua perempuan ade...sya aritu tkt rahim jatuh lh mcm ii...ni sya pregnnt okey jew....bnde tu tk kacau ape ii pon tpi mmg lh kdng ii tu x selesa

1y ago

Saya pun pkr mcm sis . Ingat kan rahim jatuh n terkeluar .. bila pegi hosp , doc kat PAC kata bukan . Saya dah risau je , lpas tu dye ckp tak ganggu pun masa nak bersalin nanti .. tp tu laa , saya yg risau . Sbb bila kencing atau berak , nak cuci tu mesti rasa 🥹

better puan g klnik pakar sakit puan tuk check jika ada apa2 abnormal yg brlaku .jgn bia2 kan k..merawat lebih baik dr mengubati..mg dpmudah segalanya .aamiin

susah nk jwb tu. baik g tanya dan check dgn doktor. kt sini sekadar nk share cerita blh la,tp klu nk jwpn yg tepat mmg xkan dpt. semoga ada rezeki puan.

saya penah kene cmni time pregnant 5 bulan..nama dia polyps..kene buang..better g je terus ke hospital

1y ago

Dekat lubang sis. Kalau kencing mmg rasa benda tu mcm terkeluar. Pergi klinik puan dia kata normal. Pergi klinik lain baru amik srs.

Try pegi klinik lain or KK utk dpt 2nd opinion, then mintak refer letter utk jumpa pakar hospital.

Kalau tanya kat sini org pun xleh nak bagi pendapat sis. Better pergi jumpa doctor & consult

ketulan apa dik.. bab ketulan2 ni dh luar kawalan.. better pi chk kat doc..