Susu formula yang boleh naikkn berat badan

Salam, hi..nk tnya, susu formula apa ek yg boleh naikkn berat badan baby 5 bulan? Anak dh masok 5 bulan but berat bdn 5.77kg je. Masa 4 bulan, 5.6kg..so brat tak naik sgt 🤧 Skrg ni anak minum susu frisolac. Dh try susu lain gak mcm Dupro, lactogen, Enfalac, snow,Dutch baby..tp tak cun. Anak susah meneran kalau nk berak 🤦 Dr dulu sampai skrg, susu frisolac je yg cun..takde masalah nk berak tp tula.. berat bdn tak naik sgt..huhu

1 Balas

Waalaikumussalam, saya pernah baca di Internet yang susu s-26 memang dirumus untuk bantu naikkan berat badan baby. Mungkin mommy boleh try beli pek yg kecil dulu. Sebab kita belum tahu kalau baby mommy serasi atau tak dengan S-26. Ada baby yg sesuai, ada yang tak. Semoga mommy dipermudahkan urusan dan baby sentiasa sihat. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers