Susu Formula

Susu formula mne yg bgus untuk baby yg susah nk berak ye ? Dh cuba susu frisolac ar , dutch baby , lactogen . Susah sgt dia nk berak smpai nangis2 merah2 muka meneran je tpi x kluar jgk . Berak pn skli je tu pn bergumpal poo nye .

2 Balas

Anak saya pon sama masa awal2 saya bg similac TC, taik dia okay tp lps minum susu msti perut dia kembung, kesian tgk asyik nangis2, tukar ke similac isomil(wrna oren), perut dh tk kembung tp bila berak taik jdi ketul2 plak and tiap kalo berak pon nangis2, tukar ke similac1(wrna biru) baru perutnya tk kembung and taiknya pon dh normal, anak saya plak jenis berak sehari sekali tp kuantitinya sgt byk😅 kadang tu smpai tembus ke baju huhu, tp try pampers yg bersesuaian plak hehe

Sis try susu dugro fruit & veg yg plastik warna kuning tu