Berat badan baby tak naik

Baby saya 4 bulan dan berat baru 4kg. Doc suggest untuk topup susu formula supaya ada kenaikan berat. Saya dh cuba dupro tapi baby berak berlendir. Saya tukar dutch baby mula2 okay tapi berat tak naik sgt. Lately ni baby ada muntah2. Saya rasa nak tukar susu lain sbb dutch baby ni mcm tak membantu sgt. Ada suggestion dri ibu2 yang lain tak susu formula yang membantu untuk kenaikan berat badan baby?

4 Balas

masa mula2 baby lahir, berat berapa? itu doktor just suggest je. kalau anak mmg breast milk sebelum ni, mommy kena usaha lagi. kerapkan penyusuan. nak bagi suggest susu apa, mommy kena try and error. risau ada yang x ngam lagi. cm saya sebelum ni, sy mix susu. bagi anak minum dutch baby tp sy da stop masa anak da 2 bulan lebih. sbb susu badan meriah, sy kerapkan penyusuan setiap 2-3 jam. waktu mlm, sy bagi anak susu juga.

4mo ago

Baby lahir 2.95kg. Baby saya kerap sgt susu. Boleh kata sentiasa mengempeng . Lepas bagi botol pon dia akan trus smbung susu badan. Terima kasih atas pandangan 😄

Try frisolac rumusan 1 , Alhamdulilah dgn anak sy ngam , 3bulan berat dia 6kg . Berak pun cantik je. Muntah susu ada lah tapi tk selalu

4mo ago

Inshaa Allah saya cuba. Thank you atas pandangan 😄

Hi awak. Cuba beri Baby Drop brand Appeton. Titis 1ml dalam susu, sehari sekali. Anak saya berat dia cepat naik.

4mo ago

Terima kasih atas pandangan. Nnti saya cuba 🙂

cuba susu s26 mana tau dpt naik berat...