kurang menyusu

Baby dah 3 bulan lebih. Tapi 2 3 hari ni dy kurang menyusu . Bla nyusu dy isap kejap je pastu lepas dah taknak isap . Yang kita ni dah bengkak susu sbb dy kurang nyusu hm . Normal ke mcm tu . Risau baby lapa ?

2 Balas

Sama dengan anak saya.. Ada bagi pendapat 1) suruh lap lidah baby dengan napkin yang ficelup air suam untuk bersihkan putih² kt lidah dia. Kemungkinan disebabkan die tak selesa nak mnghisap 2) cek payudara kita sama ada susu keluar @ tak sewakti dia mnyusu kadang sebab dia hisap then tak keluar @ slow dia mngamok juga dan pastikam waktu mnyusu payudara tak bengkak sebab baby nak sedut puting dengan selesa fia tak dapat 3) cek kedudukan baby waktu mnyusu Cuba cek satu persatu sebab banyak faktor yg buatkan baby tak selesa

5y ago

Mcm mna nk lap dy xnk bg kerjasama. Pstu bla nk lap bby isap napkin tu 😟 tp skrang bby dh ok isap . Smpai tido pn xnk berenggang dgn nenen . 😅Xthu knapa dy xnk isap klmaren. 😂

Try bagi gripewater.Mungkin perut dia kurang selesa.Kalau dlm 2-3 hri x ok,bwak jumpa doc k😊