Waktu menyusu

Hi nk tanya baby baru masuk 2 bln berat 4kg. Kalau dulu masa baru lahir tiap 2-3 jam susukan baby mlm pun kejut baby susukan. Tp skrg waktu mlm baby tido kdg2 lama 4-5 jam. #bantusharing Seeloknya kita still kejut baby tiap 2-3 jam susu or tggu je mlm tu dia demand sendiri xkira bape jam pun?

6 Balas

ikut demand bby je sis. baby dh tau nk mntk susu kalau die lapar. tapi klau risau boleh refer nurse di kk or doc. 🤗

ikut demand baby. masa baby kuning dulu memang kena ikut masa 2jam sekali sebab nak cepat turun kuning.

ekot demand baby je. x payah kejut. tp kalau dia kencing sikit, kena bagi susu selalu

feed on demand baby awak. pantau juga kecing baby. byk atau sikit.

1y ago

kalau baby kencing banyak mean baby awak dpt susu yg cukup. kalau kencing kurang awak check pampers pon xbasah mean baby awak dehydrated.

sye 2bulan kejut kn lgi. 3bulan bru ikut demand die

ikut demand baby