Anak luar nikah 17 week

Salam nak tnya , kalau saya beranak swasta , jkm ikot campur ke ? Sebab parents saya taktahu , saya ade masalah tersendiri taknak bagitahu . Terima kasih .

4 Balas

beranak swasta ke kerajaan selagi pihak hospital tahu kita pregnant dorg akan pantau kite even kite lari sejauh mane pun , sye pun mcmtu jgk sis first pregnant skrg 21week due bulan 8 , kalau awk tknk bgthu parents awk , awk boleh jdikan kwn awk sbgai wakil sepupu utk keluarkan awk lps bersalin nnti , bende ni tkkan habis selagi baby tu tk de dlm keadaan baik , kalau tknk baby tu jkm selalu nasihatkan jgn buang tu je , kalau awk tknk bgthu awk kena cri org utk tlg awk keluarkan lps bersalin nnti sis

xkisah beranak swasta atau kerajaan sama jgk JKM akan pantau lpas anak lahir.. klw anak tu kita nk jaga jkm xakan ambik tapi klw kita xnak jaga akan ad campur tngan jkm..mcm mna pn ahli keluarga kena tahu sbb nnty lpas awk bersalin utk keluar kn awk dn baby dri hspital kena ad waris..

JKM perlu tau, sbb dia boleh tlg kita minta peruntukan ibu tunggal.. klo kita jaga sendiri dia org akan pantau smpai umur 2 thn.. klo anak dlm jagaan yg baik meka x da buat pantauan lg.. dan 1 lagi biasa pihak hospital x akan bg kuar wad selagi x da waris.

kawan Sy beranak kat bidan kpg sis...tp kalau kat hospital Sy kurang tau.

7mo ago

Dekat mana nk cari bidan kg ye , sebab skrg makin moden , susah sgt nk jumpa